TOSYÖV MUĞLA KOBİLERİNİ BULUŞTURACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOSYÖV MUĞLA KOBİLERİNİ BULUŞTURACAK

Haber Tarihi: 28.02.2014

TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) MUĞLA-BODRUM DESTEKLEME DERNEĞİ yönetim kurulu Mayıs 2014 ‘te yapmayı planladığı “Kobilere Alternafif Finansman Olanakları ve Fırsatlar “ konulu panelin hazırlık çalışmaları çerçevesinde 27/02/2014 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

TOSYÖV Muğla-Bodrum Destekleme Derneği Başkanı Alper Erdoğan, Başkan Yardımcısı Sefer Işık, Genel Sekreter Mehmet Ali Demirci ve Sayman Gürkan Özülkü'den oluşan ziyaret heyetini Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan makamında kabul etti.

Yasayla kurulmuş bir vakıf olan TOSYÖV'ün çatısı altında Muğla ilindeki kobileri bir panelde bir araya getirmeyi amaçladıklarını açıklayan Dernek Başkanı Alper Erdoğan  planladıkları ve Muğla ilinde Ticaret Odaları, STK'lardan oluşan 80 noktayı kapsayan ziyaretlerin ilkini Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na yaparak hazırlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

TOSYÖV Muğla-Bodrum Şube Başkanı Alper Erdoğan yaptığı açıklamada ; “ Bizler öncelikle şunu bilmeliyiz ki,Muğla ve İlçeleri olarak benzer  sosyo-ekomik kaynaklara,sorunlara ve ihtiyaçlara sahibiz,ayrıca kalkınma dediğimiz kavram bir ilin tüm bölge ve unsurlarıyla dengeli bir biçimde gelişmesini öngören bir yaklaşımdır.Eğer Bodrum’un bir takım sorunları çözülüyor iken Milas benzer sorunlarla boğuşmaya devam ediyorsa burada yapılan bir hata yada eksiklik var demektir.Bizler bu bağlamda yaptığımız araştırmalarda bölgemizin sorunlarının benzer olduğu sonucundan hareketle en azından yılda bir defa tüm il merkez ve ilçelerimizin temsilcilerinin katılımıyla bir “Kobi Çalıştayı” gerçekleştirme fikrimizi anlattık.

Fethiye ilçemizde Ticaret Sanayi Odamızın kalite esaslı ve bölgenin diğer aktörlerine duyarlı çok güzel çalışmaları ve raporları var bunları ayrıca değerlendirip Bodrum kamuoyu ile paylaşacağız,yine Sayın Fethiye Kaymakamımız yapılacak böylesi bir toplantıya katılmaktan mutlu olacağını belirterek bizlerden desteğini esirgememiştir,kendilerine bu vesile ile teşekkür ediyorum “ dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan benzer bir birlikteliği Ticaret ve Sanayi Odaları ile Muğla ilinde, Fethiye içinde ise odalar ve sivil toplum örgütleri ile yapmaya çalıştıklarını belirterek düşünce olarak bu tür çalışmaları her zaman desteklediklerini anlattı.

Dernek yetkililerinden yapılan açıklamada çalıştayın kobileri ilgilendiren tüm destek mekanizmalarının ve sorunların masaya yatırılacağı, çalışma alanı kobiler olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı,kobi destekçisi olan tüm özel sektör kurumlarının katılıp faaliyetlerini aktaracağı bir platform olacağı aktarıldı. Hazırlık faaliyetleri kapsamında ise Fethiye ‘ den sonra Ula, Köyceğiz,Ortaca,Dalaman,Muğla Merkez,Yatağan,Milas,Bodrum şeklinde yaklaşık 80 kamu kurumu STK ve meslek odaları şeklinde devam edeceği bildirildi.