TRAVEL TURKEY İZMİR TURİZM FUARI`NDA FETHİYE RÜZGARI ESMEYE DEVAM EDİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TRAVEL TURKEY İZMİR TURİZM FUARI`NDA FETHİYE RÜZGARI ESMEYE DEVAM EDİYOR

Haber Tarihi: 10.12.2013

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, İZFAŞ ve Hannover Fairs Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Konferansı’na Fethiye standı damgasını vurdu. Fuarın 2. gününde de Fethiye standında gerçekleştirilen kokteyle olan ilgi yoğundu. İçlerinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları temsilcileri fuarın bölge turizmine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ve önümüzdeki dönemlerde bölgemize gelen yerli ve yabancı turist sayısında ciddi artış olacağını belirttiler. Televizyon kanallarının da özel olarak ziyaret ettiği Fethiye standında bölgemize ait olan klemantin mandalina gelen misafirlere ikram olarak dağıtıldı.

Bu yıl 7.si yapılan fuarda, Fethiye ilçemizi temsil eden stant geçen yılın 1,5 katı alanı ile yer aldı. Stantta broşür, poster, tanıtım dvd ve cd leri, çeşitli hediyelik eşyalar ve ikramlar dağıtıldı. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören stantta, ilimiz tüm tarihi kültürel ve turistik değerleriyle tanıtıldı.

Fuara Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Mutlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovaski, Polonya İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, Mısır Turizm Konsolosu Ahmed Ali Ismail, ilçe ve belde belediye başkanları ve Turizm Altyapı Birlikleri ve Turistik Otelciler Birlikleri temsilcileri, otel yetkilileri ve turizmciler katıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak,  TÜRSAB  Başkanı Başaran Ulusoy ve birçok ilin valileri ve kültür turizm müdürleri standı gezdi.

Dünyanın turizm profesyonellerini İzmir’de buluşturan Travel Turkey Fuarı'na bu yıl 12 ülkeden satın alma heyeti geldi. Fuar'a 20 ülkeden, 60′dan fazla ilden, 850′yi aşkın katılımcı bulundu.