Tsunami Söylentileri Hakkında Basın Açıklaması - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Tsunami Söylentileri Hakkında Basın Açıklaması

Haber Tarihi: 14.06.2012

Dünyanın eşsiz güzelliklerine sahip bölgemizi etkileyen, 10 Haziran 2012 Pazar Günü Öğleden Sonra Saat 4 sıralarında 6.0 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Çok şükür ki, ilçemizde herhangi bir can kaybı yaşanmamış, sadece bir binanın alınlığı hasar görmüştür.

Depremden sonra diğer bütün deprem bölgelerinde olduğu gibi artçı sarsıntılar hissedilmiştir. Bu bir doğal afet olayıdır.

Bilindiği üzere, tüm Türkiye’nin olduğu gibi  bölgemiz de deprem  bölgelerindendir. Depremle yaşamayı, deprem anında neler yapılabileceğini halkımıza daha etkin bir şekilde anlatmamız gerekmektedir. Bunlar ancak toplumda deprem bilincinin daha güçlü olmasıyla olur.

Ne yazık ki, insanların deprem konusundaki asılsızca spekülasyonları yüzünden, güzel ilçemizin adının yanlış şekilde anıldığını görüyoruz.  Dün gece ilçemizde yaşanan asılsız söylentiler bunun en açık örneğidir. Bizler depremle yaşamayı, depremden korunmayı, deprem esnasında neler yapabileceğimizi bilmek yerine, tarihinde hiç gözükmeyen ancak okyanuslarda gerçekleşen Tsunaminin Fethiye`mizde görüleceğini duyuyoruz.

Ulusal basında bile Fethiye`de Tsunami Paniği haberlerini görünce insan şaşırıyor. 1957 yılında yaşadığımız Büyük Fethiye Depreminde bile Tsunami yasamayan Fethiye`nin böyle haberlere sahne olmasını kaygı verici buluyoruz

Konuyla ilgili uzmanların da defalarca söylediği üzere, ilçemiz tarihinde Tsunami görülmemiştir ve olması da mümkün değildir.  Halkımızı paniğe kapılmamasını ve evlerine girmesinde bir sakınca olmadığını buradan tüm kamuoyuna duyuruyoruz.