TÜM ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TÜM ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

Haber Tarihi: 14.11.2011

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç ticaret Genel Müdürlüğü’ne “turkiyeticaretsicil.com isimli internet sitesinden, yeni kurulan şirketlere belirtilen internet sitesine kayıt olmaları teklifini içeren mektuplar gönderilmekte olduğu, şirketlerin internet sitelerine kayıt olmaları halinde şirketin güncel bilgileri aracılığı ile tanıtımının sağlanacağı, sitenin işletme, kurum ve meslek sahiplerine ücrete tabi bir tescil imkânı sunduğu ve buna karşılık 285.- TL ücret talep edildiği şeklinde bildirimler alındığı Odamıza bildirilmiştir.

Bilindiği üzere ülke çapındaki ticaret sicil hizmetleri, 6762 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Ticaret Sicil Tüzüğü esasları çerçevesinde Bakanlığımız gözetim ve denetimindeki, ticaret ve ticaret sanayi odaları bünyesindeki ticaret sicil memurlukları, ticaret sicil gazetesi basım ve dağıtımı ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce yürütülmektedir.

Kullanılan internet sitesi isminin kullanıcılar ve vatandaşlarımızda resmi kurum görüntüsü yaratmakta olduğundan ticari işletmelere yönelik aldatıcı nitelikte bir girişim olarak görülmektedir. Bakanlık sayfasında konuyla ilgili olarak basın açıklaması yayınlanmıştır.

Basın açıklamasına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz;