TÜPGAZ BAYİLERİ SEKTÖR TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TÜPGAZ BAYİLERİ SEKTÖR TOPLANTISI

Haber Tarihi: 08.02.2017

FTSO’nca tüpgaz satan üye işletmelerin isteği üzerine organize edilen toplantıda, tüpgaz bayilerinin yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı.  Fiyatla rekabet nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten tüpgaz bayileri, toplantının sonunda Tüpgaz bayileri dernek kurma kararı aldı.

FTSO tarafından tüpgaz satan üye işletmelerin isteği üzerine organize edile toplantıda tüpgaz bayilerinin yaşadığı sorunlara çözüm arandı. Toplantıya FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FTSO Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu ve çok sayıda FTSO üyesi tüpgaz bayi katıldı.

Tüpgaz bayileri toplantıda yaptıkları konuşmalarında yaşanan haksız rekabet nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirterek fiyat düşürmeler nedeniyle emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getirdiler. Özellikle Seydikemer bölgesinde bakkaldan berbere kadar birçok meslek erbabının tüpgaz satmasının yanlışlığına değinerek “Birçok arkadaşımız bu rekabetten dolayı battı, işyerini kaybetti. Geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği için fiyatla rekabetin önüne geçmeliyiz” diye konuştular.

Tüpgaz bayilerinin bakkallara toptan tüp satarak haksız rekabete aracılık ettiklerinin de dile getirildiği toplantıda, Seydikeker ve köylerinde tüp fiyatlarının oldukça düşük satıldığını ifade ettiler.

Seydikemer ve Fethiye’yi ciddi oranda etkileyen fiyatla rekabeti firmaların desteklediği, bayilerin de firmaların isteğiyle haksız rekabete devam ettikleri vurgulandı.

FTSO Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu, tüpgaz bayiinin bakkallara yasal olarak toptan tüpgaz veremeyeceğini belirterek bakkala tüpgaz veren bayiinin de tüpgaz satan bakkalında yapılacak denetimlerde ciddi cezalar alabileceğini ifade etti. Tüpgaz bayilerinin toptan olarak bakkal, manav, berbere satış yapamayacağını dile getirdi.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin Oda üyesi tüpgaz bayilerini ve marketlere yazı yazarak uyardıklarını, bu durumda olan işletmelerin yapılacak denetimlere ciddi ceza yazılabileceğinin belirtildiğini dile getirdi.

FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok, birçok sektörde olduğu gibi tüpgaz satan bayiler arasında yaşanan haksız rekabeti ahlaksız rekabet olarak nitelendirerek, “Oda olarak üyelerimizin yanındayız. Bizim yapmamız gereken her çalışmayı yaparız. Yıllardır ihtiyaçtan fazla işletme açılmasın diye mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz. Ancak bunu başarmak tüpgaz bayilerinin elinde.  Fiyatla rekabetin önüne geçmelisiniz. Tüpgaz bayileri bunu başarırsa diğer sektörlere de örnek olur. Serbest piyasa ekonomisi, herkesin her istediğini yapma ekonomisi değildir” diye konuştu.

Toplantıda bazı tüpgaz bayileri Pazar günü işyerlerinin kapatılması talebinde bulundu. Bazı bayiler kabul etmezken bazıları da Pazar gün tatil olmasıyla işlerin daha sağlıklı yürüyeceğine dikkat çektiler.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin üyelerden bu konuda düşüncelerini öğrenmek için talep toplanıp Esnaf Odası ile birlikte Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında Muğla Valiliğine başvurabileceklerini söyledi.

Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir ise üyeleri kabul etse bile tüpgaz bayilerinin pazar günü tatil yapma kararı verse bile bu karara karşı çıkacağını söyledi.

FTSO üyesi tüpgaz bayileri, toplantının tüpgaz bayilerinin bir araya gelerek sorunlarını çözmek için ilk adımının atılmasına aracılık ettikleri için FTSO yönetimine teşekkür ettiler.

FTSO yöneticileri de her zaman üyelerinin yanında olduklarını belirterek, sorunların çözülmesi için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını dile getirdiler.