TURİZM ÇALIŞANLARINA AŞI KAYITLARI BAŞLADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TURİZM ÇALIŞANLARINA AŞI KAYITLARI BAŞLADI

Haber Tarihi: 13.03.2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle turizm çalışanları için aşı kayıtları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 12 Mart 2021 tarihli açıklaması ile Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi’nin hayata geçirildiğini açıkladı.

Bakanlığın yaptığı açıklamada;

“Turizm sezonunun açılmasını takiben ülkemizdeki turizm hizmetlerinin yıl boyunca kesintisiz bir şekilde açık kalmasını sağlamak amacıyla, ilk etapta;

• Güvenli Turizm Sertifikalı ve Bakanlık Belgeli Konaklama Tesisleri (Açık olanlar)

• Güvenli Turizm Sertifikalı ve Diğer Belgeli Konaklama Tesisleri (Açık olanlar)

• Güvenli Turizm Sertifikalı ve Bakanlık Belgeli Yeme-İçme Tesisleri (Açık olanlar)

• Seyahat Acenteleri

• Turizm Taşıma Belgeli ve Güvenli Turizm Sertifikalı Araçlar (her araç için iki şoför)

• Profesyonel Tur Rehberleri (Eylemli)

• Güvenli Turizm Sertifikalı Deniz Turizmi Tesisleri (Açık olanlar)

• Güvenli Turizm Sertifikalı Temalı Parklar (Açık olanlar)

olmak üzere, aşı programına alınması konusunda Bakanlığımızca çalışmalara başlanmıştır.” İfadelerine yer verilmiştir.

Sisteme giriş ve başvuru hakkındaki detaylar için;

Turizm Personeli Kayıt Sistemi’ne ulaşmak için:

TGA Destek Hattı: