TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Haber Tarihi: 21.04.2017

Turizm Haftası etkinliklerinde konuşan FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye ve Seydikemer’in alternatif turizm potansiyeline vurgu yaparak, girişimcileri bu alanda yatırım yapmaya davet etti.

Ayrıca etkinlikler sırasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından lokma dağıtıldı.

Fethiye Kaymakamlığı tarafından organize edilen Turizm Haftası etkinlikleri, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Turizm Haftası etkinlikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının da etkisi ile öğrencilerin halk oyunu gösterileri ile renklendi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Yardımcısı Mete Atay, FTSO Başkanı Akif Arıcan, TÜRSAB BYK Başkanı Süleyman Kaya, Çalış-Der Başkanı Mete Ay ve FETOB Başkanı Bülent Uysal’ın katıldığı kutlamalarda Azerbaycan ve Ukrayna’dan gelen çocuklar dans gösterisi yaptı.

Program konuşmalarla başladı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, konuşmasında alternatif turizm vurgusu yaptı. Arıcan, “Son iki yılda turizm sezonu çok ciddi sorunlar yaşadı. Bu sorun, turizm sektörü ile bağlantılı olan 57 sektöre daha yansıdı ve ekonomiye etkisi büyük oldu. 2017 yılı için öngörümüz ise, zor günler geride kaldığı ve yükselişin başladığı yönündedir.” Dedi.

Hedefimiz 12 ay turizm

Oda olarak ürettikleri projelerle turizmi 12 aya yaymayı heflediklerini belirten Arıcan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Birinci sınıf tüccarları temsil eden meslek kuruluşu olarak hedefimiz bölgemizde turizm sezonunun 12 aya yayılmasını sağlamaktır. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Babadağ Teleferik Projesi başta olmak üzere yürüyüş yolları projesi, kruvaziyer liman fırsat analizi çalışmasında bizlere destek olan başta Kaymakamımız Ekrem Çalık olmak üzere tüm kurumlara, kuruluşlara ve kişilere huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim.”

Turizm tercihleri değişiyor

Arıcan, dünyada değişen turizm tercihlerine değinerek “Dünyada turizm tercihleri değişiyor. Doğa ile iç içe olan turizm faaliyetleri ve tesislerin tercih ediliyor. Fethiye ve Seydikemer ilçelerimiz, hem eko turizm hem de doğa sporlarına yönelik turizmde yüksek potansiyel barındırıyor. Katıldığımız turizm fuarlarında da bu ilgiyi gözlemliyoruz. Girişimcilerimizin bu potansiyeli, sürdürülebilir turizm yaklaşımı ile değerlendirmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Hizmet kalitesini arttırmalıyız

Arıcan, konuşmasında “Turizmde yüksek gelir elde etmenin yolu kaliteli hizmetten geçiyor. Dünya genelinde yapılan turizm araştırmalarına baktığımız zaman, profesyonellikte İspanya ve Yunanistan’ın gerisindeyiz ama misafirperverlikte birinci sıradayız. Profesyonelleşmemiz ve hizmet kalitemizi arttırarak gelirlerimizi yükseltmemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.