TURİZM KONSEYİ 2020 FUARLARINI GÖRÜŞTÜ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TURİZM KONSEYİ 2020 FUARLARINI GÖRÜŞTÜ

Haber Tarihi: 20.12.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ev sahipliğini yaptığı Turizm Konseyi,  yeni yılda Hollanda‘da Vakantie Beurs Utrecht, İstanbul’da EMITT 2020 ve Almanya’da ITB Berlin turizm fuarlarında Fethiye’nin tanıtımını görüştü.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’nin başkanlığında 20 Aralık Cuma günü FTSO Meğri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FETOB Başkanı Bülent Uysal, İMEAK DTO Fethiye Şubesi adına Mehmet Eskici, Çalış Turizm Derneği Başkanı ve FTSO Başkan Yardımcısı Mete Ay, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Kurul üyesi ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Erdi Filiz, Fethiye Belediyesi’nden Gençay Güngör, Ölüdeniz Turizm Kooperatifi adına Musa Ünsal, YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş. İş Geliştirme Direktörü A. Orçun Songur, SKAL adına Uğur Serindağ, FETAV adına Mustafa Argın, turizmci Süleyman Kaya ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Toplantıda 5-7 Aralık 2019 tarihinde yapılan ve Fethiye’nin “Her Mevsim Fethiye” sloganıyla katılım gösterdiği 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı değerlendirildi. Konsey toplantısında ayrıca 15-19 Ocak 2020 tarihlerinde Hollanda Utrecht’te gerçekleştirilecek Vakantie Beurs Utrech Turizm Fuarı’na katılım da ele alındı.

Konsey üyeleri toplantıda 30 -1 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul TUYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek, EMITT 2020 Turizm Fuarı’na tam kadro katılım sağlanması hususunda görüş birliğine vardı.

Berlin Fuarı’na katılım sağlanacak

Konseyde, 4-8 Mart 2020 tarihlerinde Almanya’da yapılacak ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na yeterli sayı sağlanması halinde KOSGEB destekli yurtdışı iş gezisi düzenlenmesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın altında stant ile katılım sağlanmasının detayları görüşüldü.

Turizm Konseyi paydaşları, Fethiye’nin 2020 fuarlarında tarihi, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve alternatif turizm potansiyeliyle de en iyi şekilde bölgemizin tanıtılması için yapılması gereken çalışmaları ve 2020 yılı turizm sezonunda ülkelerin bölgedeki pazar paylarını ele aldı.