Turizm Sezonu 1700 Metrede Açıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Turizm Sezonu 1700 Metrede Açıldı

Haber Tarihi: 24.04.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) iştiraki Fethiye Güçbirliği şirketi ile düzenlediği turizme merhaba açılış partisi, 22 Nisan 2012 günü Babadağ 1700 metre pistinde AKP Milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Kokteyle AKP Milletvekili Ali Boğa`nın yanı sıra Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Manisa Milletvekili Recai Berber, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, FETAB Başkanı Osman Nuri Otgöz, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile FTSO meclis üyeleri katıldılar.

FTSO ve Güçbirliği şirketinin ortaklaşa hazırladığı organizasyonda tüm katılımcılara yiyecek içecek ikram edildi. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, katılımcılara ve desteklerinden dolayı milletvekillerine teşekkür etti. Arıcan Babadağ teleferik projesinin temelinin 2012 yılı içerisinde atılacağını ve 2013 yılında da hizmete açılacağını söyledi. Ak Parti Milletvekili Ali Boğa yaptığı konuşmada, Babadağ Teleferik yapım sürecinin bu yıl içerisinde başlayacağı müjdesini verdi. Teleferik projesinin kendi bölgemizden bir kuruma verilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini ve bunda da başarılı olduklarını belirterek teleferiğin hizmete girmesiyle birlikte  ziyaretçi sayısının 500 bine ulaşmasının hedeflendiğini dile getirdi. ALi Boğa "Muğla`nın İl oluşunun 100. Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü olan 30 Ekim 2013`de teleferik hizmete açılacaktır. Hayırlı olsun." dedi. Yapılan konuşmalarda turizmin önemi vurgulanarak Fethiye`nin turizm değerlerinin daha etkin şekilde öne çıkartılması gerektiği hatırlatıldı.

Daha sonra Ömer Faruk Bilgili`nin yaptığı duayla kurdela kesildi ve turizm sezonu Babadağ`da açılmış oldu.