TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMENLİĞİ ANLATILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 18.12.2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklerle ilgili Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nün sunumu ile 18 Aralık 2019 Çarşamba günü Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Gıda Mühendisi Çihan Altınkaynak’ın sunum yaptığı toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FTSO Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim ile FTSO ve FESO üyeleri ile toplu gıda tüketimi alanında faaliyet gösteren işyerlerinin temsilcileri katıldı.

Gıda Mühendisi Çihan Altınkaynak, bilgilendirme toplantısında Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme Ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile yapılan düzenlemeler hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Toplantıda yasal mevzuat, işletme sorumluluğu, tüketici hakları, toplu tüketim yerlerinin tüketici bilgilendirme sorumluluğu, menü ve bilgilendirme örnekleri konularında yasal düzenlemeyle getirilen zorunluluklara dikkat çekildi ve sorular cevaplandırıldı.