TÜRKİYE 2.LİĞİ MELİG İLE GELDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TÜRKİYE 2.LİĞİ MELİG İLE GELDİ

Haber Tarihi: 26.01.2015

Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi kapsamında Antalya'da yapılan Altın Kep Şefler yarışmasına katılan Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye ikincisi oldu. Öte yandan 100 öğrenci yine proje kapsamında bir günlük fuar gezisine katıldı.

26. Antalya Uluslar Arası Ağırlama ve Konaklama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nda, Antalya Şefler Birliği Tarafından organize edilen 7.Altın Kep Şefler Yarışmasına katılan MELİG Projesi ekibinin Türkiye ikinciliği ile dönmesi projeyi uygulayan FTSO Yönetimi ve çalışanları arasında sevinç yarattı.

Fethiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından Yürütülen, Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi desteği ile 26. Antalya Uluslar Arası Ağırlama ve Konaklama Ekipmanları İhtisas Fuarı’na katıldı. Fuar kapsamında organize edilen 7. Uluslar Arası Altın Kep Aşçı Yarışması oldukça renkli geçti. Meslek Lisesi Kategorisinde Fethiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesini 11. Sınıf öğrencilerinden Gamze Kökçü, Keziban San ve Aybike Kılınç temsil etti.

MELİG Projesi ekibi, aşçılar arasında oldukça prestiji olan yarışmada hazırladıkları balık tabağı ile Türkiye ikincisi oldu. Öğrencilerin başarısı başta okul öğretmenleri olmak üzere projeyi uygulayan FTSO yönetici ve çalışanları arasında sevinç yarattı. Bu başarı Fethiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Antalya fuarında aldığı ilk başarı olma özelliğini taşıyor. Fethiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Burak Rahman Dikmen, Taha Koş, Esin Göktaşlı, Turizm Otelcilik Kategorisinde yarıştı. Öğrenciler bu yarışmadan da ikincilikle döndü. Dereceye giren öğrenciler kupa ve 300 TL para ödülü verildi.

Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu fuara ilk kez MELİG Projesi sayesinde katıldı. Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinden 100 öğrenci 3 otobüsle Antalya’ya götürüldü. Öğrencilere öğretmenleri ve MELİG Projesi Koordinatör Yardımcısı Gözde Ünsalan da eşlik etti. 6 bin 5 yüz Euroluk fuar organizasyonu MELİG Projesinden finanse edildi.

Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 öğrenci 28-31 Ocak 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenen 13.Uluslararası Gastronomi Festivali’ne katılacak. 4 öğrenciye 8 öğretmen de eşlik edecek. Öğretmenler mutfak sanatları akademisinde eğitim alacak ve yarışmalara katılacak.