TÜRKİYE`NİN EN İYİLERİNDEN EĞİTİM ALIYORLAR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası
Loading...
Haber Galerisi

TÜRKİYE`NİN EN İYİLERİNDEN EĞİTİM ALIYORLAR

Haber Tarihi: 27.03.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve AB fonlarından desteklenen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi(MELİG) kapsamında Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi servis öğrencileri alanında uzman isimlerden uygulamalı eğitim alıyor.

Eğitim, konusunda en iyi isimler arasında gösterilen Four Seasons The Bosphorus Otelleri’nin Yiyecek-İçecek Servis Müdürlüğü yapan Ahmet Uğuzluoğlu tarafından veriliyor.

MELİG Projesi, Fethiye’de mesleki eğitime katkı sunmaya devam ediyor. Melig projesi kapsamında fuar organizasyonları ve fuarlar kapsamında yapılan yarışmalara katılan Fethiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, şimdide konusunda en iyi isimler arasında gösterilen Four Seasons The Bosphorus Otelleri’nin yiyecek-içecek departmanlarında Yiyecek-İçecek Servis Müdürlüğü yapan Ahmet Uğuzluoğlu tarafından eğitim veriliyor. Ahmet Uğuzluoğlu, Melig projesi kapsamında Fethiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim vermek için özel olarak getirildi.

Eğitimin, ileride çalışacakları işletmelerde almaları öğrenciler açısından ciddi avantaj olarak yorumlanıyor.

MELİG Projesi kapsamında verilen uygulamalı eğitimler, 23 Mart 2015 Pazartesi günü Liberty Otel Lykia’da başladı. Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Ve 11. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Uygulamalı Eğitim Programı 120 saat sürecek. Program sonunda, bu eğitim programı kapsamında, toplamda 104 servis öğrencisi yararlanmış olacak. 5 hafta devam edecek eğitim Liberty Otel Lykia, Yacht Boutique ve Ece Saray’da gerçekleştirilecek.

Eğitim Programı:

1.HAFTA: 23-24-25 Mart Liberty Otel Lykia

2.HAFTA: 30, 31Mart ve 1 Nisan Liberty Otel Lykia

3.HAFTA: 6,7, 8 Nisan Yacht Boutique

4.HAFTA: 13,14 15 Nisan Ece Saray

5.HAFTA: 20,21-22 Nisan Ece Saray

Uygulamalı eğitim kapsamında, girişte temel servis terimleri ile ilgili öğrencilere kadar olan bölümde, öğrencilere yiyecek ve içecek işletmeleri çeşitleri hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı. Ardından öğrencilere tek tek bütün servis ekipmanlarını tanıtıldı. Eğitimin diğer yarısında eğitmen, öğrencilere uygulamalı servis yaptırdı.

Eğitimin içeriği:

Yiyecek-içecek işletmeleri, restoran ve otel işletmelerinin dünyada ve Türkiye'deki tarihsel gelişimi.

Yiyecek-içecek işletmeleri çeşitleri.

Michelin yıldızlı restoranlar.

Bar ve bar çeşitleri (Snack bar, Amerikan bar, Espresso bar, snow bar,lobby bar, Pub vb. barlar.).

Fast food işletmeleri.

Table d’hote işletmeler.

Banquet-Catering işletmeleri.

Otel yiyecek-içecek departmanları.

Restoran, Bar, Lounge, Club Lounge, Banquet, Executive Lounge, Patisserie, Gourmet Shop, Gece Kulubü vb. departmanların işleyişi,standartları,sunulan hizmetler.).

Yiyecek-içecek işletmeleri personel hiyerarşisi.Özel görevler ve sorumluluklar.

Yönetici-personel diyalogu.

Mutfak ve stewarding personel görev ve sorumlulukları.

Personellerin sahip olması gereken özellikler.

Profesyonel personelin özellikleri.

Servis personeli hitabet,diksiyon,mimik,davranış standartları.

Görgü ve nezaket kuralları.

Misafir,misafir çeşitleri.V.I.P.,Protokol misafir özellikleri, beklentileri ve psikolojisi.

Protokol kuralları.

Misafir iletişimi.

Misafir ilişkileri.

Misafirperverlik ve servisin temel kuralları.

Misafir karşılama. Misafir uğurlama. Misafire escort etmek.

Misafir memnuniyeti.

Misafir sorunlarının giderilmesi için yapılması gerekenler.

Steawarding-Bulaşıkhane ortamı standartlarının tanıtılması.

Mis en place hazırlıkları.

Set-up hazırlıkları.

Kuver hazırlıkları.

Yiyecek-içecek işletmeleri operasyon öncesi yapılması gereken hazırlık tandartları.

Yiyecek-içecek işletmeleri operasyon sonrası(kapanışta)yapılması gereken uygulama standartları.

Ahmet Uğuzluoğlu kimdir?

Yiyecek-İçecek Danışmanı, Öğretim Görevlisi, Eğitmen

1968 yılında İstanbulda doğdu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm ve Otelcilik ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerinden mezun oldu.

1987 yılından itibaren sırasıyla İzmir Büyük Efes Oteli, İzmir Etap Oteli, Etap Marmara İstanbul Oteli, The Marmara İstanbul Oteli, Conrad İstanbul Oteli,Mövenpick İstanbul Oteli, Marriott Asia İstanbul Oteli, Four Seasons The Bosphorus Otellerinin yiyecek-içecek departmanlarında Yiyecek-İçecek Servis Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Şu anda Yiyecek-İçecek Danışmanı, Öğretim Görevlisi ve Eğitmen olarak profesyonel hayatına devam ediyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümlerinde Öğretim Görevlisi olarak eğitimler veriyor.

Mutfak Sanatları Akademisi(MSA),Culinary Institute İstanbul ve EKS Mutfak Akedemisi Yiyecek-İçecek İşletmeciliği ve Restaurant Yöneticiliği Programlarında, Servis ve Sofra Düzeni Uzmanı olarak eğitimler veriyor.

Uzun yıllar uluslararası otellerde almış olduğu eğitimler ve edinmiş olduğu tecrübeler doğrultusunda yiyecek-içecek işletmeleri, oteller ve restaurantlara eğitim ve danışmanlık hizmetleri verdi ve vermeye devam ediyor.

Yiyecek-içecek işletmeleri, oteller ve restaurantların açılış faaliyetleri sürecinde danışmanlık hizmeti vermek, departmanların standartlarını belirleyip yazılı hale getirmek,mönü planlamasını yapmak, personel eğitimlerini vermek ve uzun vadede denetleme faaliyetlerini gerçekleştirmek görevlerini yapmaktadır.

Haber Galerisi
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) internet sitesinde, çerezler kullanılarak kişisel verileriniz işlenmektedir. Kesinlikle gerekli çerezler, web sitemizin çalışması amacıyla kullanılmaktadır. Kesinlikle gerekli olmayanlar ise, açık rıza vermeniz halinde sitemizin daha iyi hizmet edebilmesi ve kişiselleştirme (gizlilik tercihiniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) amaçlarıyla sınırlı olarak kullanılacaktır. Çerez tercihlerinizi panel vasıtasıyla yönetebilirsiniz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için web site gizlilik ve çerez politikasını , web sitemizi ziyaret etmeniz halinde işlenecek kişisel verileriniz için ise web sitesi aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.