TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ`NİN 70.GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ`NİN 70.GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Tarihi: 23.05.2014

TOBB 70. Mali Genel Kurulu 21-22 Mayıs 2014 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Genel kurulda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Genel Sekreter Füsun Şahin TOBB Genel Kurul Delegelerinden Didem Yılmaz, Ramazan Angay, Ruhi Özgün, Üstün Gönen, Tayfun Budak tarafından temsil edildi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) gerçekleştirilen TOBB 70. Genel Kurulu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bakanlar, delegeler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70. Mali Genel Kurulu Soma ‘da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşuyla başladı.  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Genel Kurul konuşmasına Soma’da yaşanan felaket nedeniyle duyduğu acıyı ifade ederek, Soma’da hayatını kaybeden işçilerin aileleri için başlattıkları yardım kampanyasını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağırdı.

Geride bıraktığımız 2013 yılına bakıldığında özel sektör olarak, gelecek için umut veren bir tablo gördüklerini belirten Hisarcıklıoğlu,”Hayalleri hep birlikte gerçek yapacağız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Hisarcıklıoğlu ihtiyaç duyulan öncelikli yapısal reformları ise şöyle sıraladı: “Vergi reformu, cari açığı azaltacak sanayi stratejisi, istihdamın teşviki, girdi maliyetlerinin azaltılması ve reel sektörün bankalarla çalışma ortamının iyileştirilmesi”