TURMEPA`da İNOTURİZM Projesi Tanıtım Toplantısı ve Yaratıcı Ortak Akıl Semineri - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TURMEPA`da İNOTURİZM Projesi Tanıtım Toplantısı ve Yaratıcı Ortak Akıl Semineri

Haber Tarihi: 14.03.2011

İNOTurizm Projesi kapsamında 11.03.2011 Cuma günü Odamızda gerçekleştirilen Yürütme Komite Toplantısının ardından 15.00-17.00 saatleri arasında Prof. Dr. İsmail ÜSTEL tarafından “Yaratıcı Ortak Akıl” konulu atölye çalışması yapıldı.

İNOTurizm Projesi amaçlarının, hedeflerinin ve proje etkinliklerinin katılımcılara aktarılması amacıyla Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, FETOB ve FTSO işbirliğinde çok kanallı olarak duyurusu yapılan ve Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi’nde yapılan (TURMEPA) tanıtım toplantısı ve atölye çalışmasına yaklaşık olarak 50 kişi katıldı.

Yönlendirme ve Yürütme Komitesi üyeleri, Proje paydaşları ve Çalış bölgesi otel, restoran, bar işletmecileri ile civar esnafının yer aldığı seminerde katılımcılara öncelikle Projenin amaçları, hedefleri ve faaliyet planı hakkında bilgi verildi. Projenin öncelikli amacı kalıplaşmış, birbirinin aynısını tekrar eden ürünleri sunmak yerine, farklılaşma esaslı rekabet gücünü destekleyen bir hizmet sunumu gerçekleştirmektir.

Söz konusu proje çerçevesinde, pazar ve ürün kavramına yeni bakış açısının kazandırılması amacıyla stratejik pazarlama eğitimi, Pazar segmentasyon çeşitlendirmesi ve ürün konumlandırma atölyesi gibi çeşitli faaliyetlere de yer verilecektir.

Projenin etkinliklerini içeren tanıtım toplantısının ardından başlayan Yaratıcı Ortak Akıl konulu seminerinde ise öncelikle “beyin fırtınası” tekniği ve kuralları hakkında bilgi verildi. Beyin fırtınası; yenilikçi düşüncelerin eleştirilmesinin önlenmesi ve yenilikçi bakış açısının yüreklendirilmesi amacıyla yapılmakta olup beyin fırtınasının ana fikri, düşüncelerin/önerilerin dile getirilmesi ve değerlendirilmesi aşamalarının birbirinden ayrılmasıdır. Öte yandan beyin fırtınası tekniğinin uygulanması için öncelikle “hoşgörü” kültürünün oluşması gerekli olup Beyin Fırtınasının kuralları ise şunlardır.

·         Özne konu çok geniş ya da çok dar olmamalı

·         Çözümlemeden önce kaynak nedenler üzerinde durulmalı

·         Tüm katılımcıların aktif katkısı sağlanmalı

·         Bütün katılımcılar eşit söz hakkında sahip olmalı

·         Yasaklamak yasak olmalı

Odamız koordinasyonunda ve proje kapsamında gerçekleştirilen seminerler 18 Mart 2011 Cuma günü 15.00-17.00 saatleri arasında FTSO’da “Nominal Grup Tekniği (NGT) Atölyesi” ile devam edecektir.  Proje Danışmanı Prof. Dr. İsmail ÜSTEL tarafından verilecek seminerlere tüm proje paydaşlarının, turizm taraflarının ve ilgili sektör mensuplarının katılımlarını bekleriz.