UMEM BECERİ’10 PROJESİ KAPSAMINDA 4 KURS AÇILIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UMEM BECERİ’10 PROJESİ KAPSAMINDA 4 KURS AÇILIYOR

Haber Tarihi: 02.02.2016

UMEM Beceri’10 projesi kapsamında Şubat ayı içerisinde mobilyacılık, kaynakçılık, bilgisayarlı harita çizimi ve kat hizmetleri alanında kurs açılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında oluşturulan Fethiye Kurs Yönetimi yılın ikinci toplantısını yaptı. 28 Ocak 2016 tarihinde yapılan toplantı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya kurul üyelerinden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Şen, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baki Burucu, Şefika Pekin Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yıldız Özeren, Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Dostabakan, Fethiye İŞKUR Hizmet Merkezi adına Fatma K. Çoban, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi adına Meclis Başkanı Murat Öner katıldı.

Toplantıda mobilyacılık, kaynakçılık, bilgisayarlı harita çizimi ve kat hizmetleri mesleklerinde toplanan kursiyer taleplerinin karşılanamadığı için bu mesleklerde 2016 Şubat ayı içerisinde kursların açılmasına karar verildi. Mobilyacılık, kaynakçılık ve bilgisayarlı harita çizimi mesleklerinde açılacak olan kurslar için kursiyer seçmeleri, kurs süresi ve içeriği gibi konular Fethiye İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından belirlenecek.

Kat Hizmetleri mesleğinde açılacak olan kurs için kursiyer seçmeleri, kurs süresi ve içeriği konuları Fethiye İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında belirlenecek.

Toplantıda ayrıca İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Başkanı Murat Öner tarafından üyelerinin gemi adamlığı, gemicilik mesleklerinde nitelikli işgücü taleplerinin olduğu ve bu işgücü taleplerinin piyasadaki işsizlerden karşılanamadığı dile getirildi. Söz konusu mesleklerdeki iş gücü taleplerinin İŞKUR hizmetlerinden faydalanılarak çözüm bulunması için Fethiye İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğünün İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ile görüşmesine karar verildi.

Projenin yıl içerisindeki çalışmalarının planlanması için İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından birer personelin Oda üyelerini ziyaret ederek ihtiyaç duyulan işgücü ile ilgili talep toplaması da alınan kararlar arasında yer alıyor.