UMEM Beceri’10 PROJESİ TURİZM SEKTÖRÜNE AĞIRLIK VERECEK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UMEM Beceri’10 PROJESİ TURİZM SEKTÖRÜNE AĞIRLIK VERECEK

Haber Tarihi: 14.09.2015

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından işsizliğe ve iş dünyasının kalifiye eleman sorununa çözüm olması amacıyla hayata geçirilen UMEM Beceri’10 Projesi Fethiye Kurs Yönetimi 10 Eylül Perşembe günü toplandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi Müdürü Feridun Gülçiçek, İMEAK Deniz Ticaret Odası Şube Müdürü Bülent Telli, Fethiye Mesleki ve Teknik Lisesinden İbrahim Güngör, Fethiye Endüstri Meslek Lisesinden Hakan Çelik ve UMEM Beceri’10 Projesi Koordinatörü İlkkan Büyüktahancı katıldı.

Toplantıda Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Kurs yönetimi bu aydan itibaren yapılacak çalışmalarda turizm sektörüne ağırlık vererek firma sahipleri ve turizm amaçlı kurulan dernek yöneticileri ile iletişime geçme kararı aldı.

Toplantıda görüşülen bir diğer konu ise İŞKUR-UMEM Beceri’10 ve mesleki eğitim kuruluşları sorumlularının işletmeleri birlikte ziyaret ederek yürütülen programlar hakkında işverenleri bilgilendirmesi kararı alındı. Bu ziyaretlerde UMEM Beceri’10 projesinden sayesinde ihtiyacı olan nitelikli elemana kavuşmuş yerli işletmeler örnek gösterilecek.

Yat-çekek yeri sahipleri ile de işletmeler ziyaret edilerek tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı.

UMEM Beceri’10 Kurs Yönetimi Toplantısına katılan FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, her ay yapılacak toplantıların önemine dikkat çekti.

Proje kapsamında Fethiye bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlkkan Büyüktahancı, Fethiye’nin proje kapsamında pilot bölge seçildiği günden bu yana hiç kurs açılmamasına karşın İŞKUR’a yapılan yönlendirmeler sayesinde 7 işletmede 15 kişinin işbaşı eğitim programı kapsamında çalışmaya başladığını belirtti. Büyüktahancı, geçmiş dönemde yapılan UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında işe yerleştirilen kişilerin büyük bir çoğunluğunun çalışmaya devam ettiğini kaydetti.