UMEM Beceri`10 PROJESİNDE TALEP TOPLANACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UMEM Beceri`10 PROJESİNDE TALEP TOPLANACAK

Haber Tarihi: 04.11.2015

Vasıfsız işgücünün nitelikli hale getirilerek istihdamının sağlanması amaçlanan UMEM Beceri’10 Projesinde kurslarının açılması için talep toplanacak. Ayrıca okullardan stajyer öğrenci talebinde bulunan işletmelere UMEM Beceri’10 Projesi ile nitelikli eleman yetiştirileceği de anlatılacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ilçemizde oluşturulan Umem Beceri'10 Projesi Kurs Yönetimi Ekim ayı olağan toplantısı 4 Kasım 2015 Çarşamba günü FTSO Meğri Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya FTSO Genel Sekreteri Yardımcısı Ezgi Kullukçu, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi Müdürü Feridun Gülçiçek, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Müdürü Bülent Telli, Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Baki Burucu, Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yıldız Özeren, Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Güngör ve UMEM Beceri’10 Projesi Koordinatörü İlkkan Büyüktahancı katıldı.

Toplantıda Ekim ayında kursların açılması için yapılan kursiyer talebi toplama çalışmaları değerlendirildi. Kurs yönetimi kursiyer taleplerinin toplanması, projenin işletmelere daha yaygın anlatılması konularında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatör öğretmenlerine UMEM Beceri’10 Projesi hakkında bilgi verilmesi kararı alındı. Böylece okullardan stajyer öğrenci talebinde bulunan işletmelere UMEM Beceri’10 Projesi ile nitelikli eleman yetiştirmesinin sağlanacağı bilgisinin verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda görüşülen bir diğer konu ise ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına (Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Fethiye İş Adamları Derneği, Fethiye Otelciler Birliği Derneği) projenin tanıtımı ile ilgili bilgi verilmesi de alınan kararlar arasında yer alıyor.

UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlkkan Büyüktahancı Kasım ve Aralık ayı içerisinde toplanacak kursiyer taleplerine göre kursların büyük oranda açılabileceğini kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde uygulanan UMEM Beceri’10 projesi kapsamında işverenlerin nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak.