UMEM Beceri’10 TOPLANTISI YAT-ÇEKEK BÖLGESİNDE YAPILACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UMEM Beceri’10 TOPLANTISI YAT-ÇEKEK BÖLGESİNDE YAPILACAK

Haber Tarihi: 29.05.2015

UMEM Beceri’10 projesi kapsamında olan ve 13 pilot ilçe arasında yer alan Fethiye’de, projenin yaygınlaştırılması çabaları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde devam ediyor. FTSO Bünyesinde yapılan 2 toplantıda toplanan İşletmelerden talepler kurs yönetimince değerlendirmeye alındı.

İlçemizde mesleksizlik ve işsizliğin önlenmesi için çaba sarf eden Fethiye Ticaret ve sanayi Odasınca yürütülen çalışmalarda, kurs açılabilmesi için işletmelerden işçi talebi toplanıyor. UMEM Beceri’10 projesinde 13 pilot ilçe arasında yer alan İlçemizde proje çalışmaları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülüyor. Projenin işverenlere anlatılması ve taleplerin alınması amacıyla 27 mayıs çarşamba günü FTSO bünyesinde gerçekleştirilen iki toplantıda alınan talepler, 29 Mayıs 2015 tarihinde bir araya gelen kurs yönetimi tarafından değerlendirmeye alındı.

Toplantıya FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şadiye Ceylan, İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Feridun Gülçiçek, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan katıldı.

Toplantıda, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 27 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen UMEM bilgilendirme toplantısı sonunda alınan nitelikli işgücü (kursiyer) taleplerinin yer aldığı UMEM Beceri'10 Projesi Eğitim Programı İşveren Taahhütnameleri değerlendirildi. Talepte bulunan işverenlerin, İŞKUR veri tabanında kayıtlı olan işsizlerden karşılanabilmesi için Fethiye İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğüne ulaştırılmasına karar verildi.

UMEM Beceri'10 Projesi İlçe Kurs Yönetimi üyelerinin katılımlarıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi öncülüğünde belirlenecek bir gün Yat Çekek Bölgesinde, Tekne İmalatı ve Bakım Onarımı mesleklerinde nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda kurs açılabilmesi için işverenlere yönelik bilgilendirme ve talep toplama toplantısı yapılması kararı alındı.

Ayrıca projenin bilinirliğinin arttırılması için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yayın organlarında Fethiye İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından İşkur Hizmetleri, İşbaşı Eğitim Programı, UMEM Beceri'10 Projesi Kursları hakkında bilgi ve görüşlere yer verilmesi kararlaştırıldı.