UMEM KAPSAMINDA 2 KURS DAHA AÇILACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UMEM KAPSAMINDA 2 KURS DAHA AÇILACAK

Haber Tarihi: 31.03.2016

UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında mobilyacılık ve 3 boyutlu çizim kursu açılması planlanıyor. Yeterli sayıda işveren ve kursiyer talebi toplanması halinde kurslar açılacak. Talepte bulunmak isteyen işveren ve kursiyerler meslek liseleri ve İŞKUR ile irtibata geçebilir.

UMEM Beceri’10 Projesinin çalışmalarını yürüten Fethiye UMEM Beceri’10 Kurs Yönetimi 31 Mart günü FTSO binasında mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya kurs yönetiminde bulunan FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, Şefika Pekin Kız Teknik ve Mesleki Eğitim Lisesi Müdürü Yıldız Özeren, Mustafa Kemal Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Baki Burucu, Turizm Meslek Lisesi Müdür Sedat Dostabakan, İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi Müdür Vekili Aslıhan Molkoç ve UMEM Beceri’10 Projesi sorumlusu FTSO çalışanı Özge Ertürk Hakanoğlu katıldı.

Toplantıda UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında açılan ve eğitim süreci devam eden eğitimler hakkında bilgi verildi. Mustafa Kemal Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Baki Burucu, tarafından Bilgisayar Destekli Harita Çizim Kursuna başlayan 15 kursiyerin eğitimlerine devam ettiği; Şefika Pekin Kız Teknik ve Mesleki Eğitim Lisesi Müdürü Yıldız Özeren tarafından da 14 kişi ile açılan kat hizmetleri kursunun 12 kişi ile devam ettiği bilgisi verildi.

Toplantıda açılması planlanan yeni kurslar ele alındı. Bu kapsamda mobilya ve 3 boyutlu çizim kursu açılması konusu görüşüldü. Söz konusu alanlarda okullar tarafından iş yeri taleplerinin toplanması İŞKUR tarafından da kursiyer talebinin toplanmasına karar verildi.

İş yeri taleplerinin toplaması için mobilyacılık alanında faaliyet gösteren işletmeler ziyaret edilecek. 3 boyutlu çizim kursu için ise Mimarlar Odası ve M.S.K. Meslek Yüksek Okulu ile görüşme yapılarak iş veren ve kursiyer talebi toplanması planlanıyor.