UMEM PROJESİ TEKNE İMALATÇILARINA ANLATILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UMEM PROJESİ TEKNE İMALATÇILARINA ANLATILDI

Haber Tarihi: 31.07.2015

UMEM BECERİ’10 Projesi hakkında bilgi verilerek talep toplanmaya devam ediyor. Deniz Ticaret Odasında yapılan toplantıda Yat-Çekek bölgesinde faaliyet gösteren işletme sahiplerine UMEM hakkında bilgi verilerek nitelikli eleman ihtiyaçları konusunda talepleri toplandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla yürütülen UMEM Beceri’10 bilgilendirme toplantılarından biri de 29 Temmuz günü İMEAK Deniz ticaret Odası Fethiye Şubesinde yapıldı. Toplantıya tekne yapım, bakım ve onarım firması sahipleri katıldı. Toplantıda FTSO Oda Sicili Memuru İlkkan Büyüktahancı tarafından proje hakkında bilgi verildi. Projenin amacı ve uygulanma şekli, işletmelere avantajı katılımcılara aktarıldı.

Proje kapsamında taleplerin toplanmasının ardından kursların kısa bir süre içinde açıldığını belirten İlkkan Büyüktahancı, proje kapsamında meslek liselerinde açılan kurslarda verilen eğitimlerin kalitesinin artması, mezun olan kursiyerin piyasanın ihtiyacının karşılanması amacıyla meslek liselerine ciddi kaynak aktarıldığını dile getirdi.

Büyüktahancı, işletmelerden gelen işgücü taleplerinin 10 kişiye ulaşması durumunda kursların açılarak eğitime başlanacağını belirterek, "Eğitimler teorik ve pratik olarak düzenlenmekte olup, kurs süresi boyunca kursiyerlere günlük 25 lira ücret ödeniyor, sigorta giderleri de İşkur tarafından karşılanıyor.

UMEM Beceri’10, işverenlerin hem nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılayarak hem de eleman maliyetlerini düşürerek işverene fayda sağlıyor. UMEM Beceri’10 Projesi ile istediği nitelikli elemana kavuşan işverenin, devlet desteği sayesinde asgari ücretle çalışan bir işçi maliyeti 2,100 TL azalıyor.

Program sonunda hem işe yerleştirme hem de firma tarafından nitelikli eleman olarak tercih edilme imkânı sağlanıyor. Eğitim programını firmalar belirleyebiliyor. İşveren kursa katılacak kişileri belirleyebildiği gibi kursu kendi bünyesinde de verebiliyor" diye konuştu.

FTSO olarak işletmelerin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla çalıştıklarını belirten İlkkan Büyüktahancı, 2011-2013 yılları arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Muğla ilinde en fazla kurs açan kurum olduğunu, açılan kurslarda eğitim alan 112 kişinin hala başladıkları işletmelerde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

İşletmeler konuyla ilgili detaylı bilgi almak ve ihtiyacı olan personel hakkında talepte bulunmak için 252 614 11 15 numaralı telefondan (120 dâhili) İlkkan Büyüktahancı ile görüşebilecekler.