UMEM TURİZM SEZONA KURSİYER YETİŞTİRECEK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UMEM TURİZM SEZONA KURSİYER YETİŞTİRECEK

Haber Tarihi: 07.01.2016

UMEM Beceri’10 Kurs Yönetimi 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve meslek liseleri tarafından işverenlerden alınan iş gücü talepleri değerlendirildi. Taleplerin kurumlar tarafından tekrar gözden geçirilmesinin ardından kursların turizm sezonundan önce açılarak sezona kalifiye iş gücü yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kat hizmetleri, kaynakçı ve mobilyacı en çok aranan elemanlar

Milli Eğitim, İŞKUR ve FTSO temsilcilerinden oluşan UMEM Beceri’10 kurs yönetimi 2016 yılı ocak ayı toplantısı 6 Ocak Çarşamba günü FTSO binasında Meğri Salonunda yapıldı. Toplantıda, iki toplantı arasında geçen sürede işverenlerden toplanan istihdam talepleri ele alındı ve karşılaştırıldı. Yapılan değerlendirme sonrası kurumların topladığı işgücü taleplerinin karşılaştırılarak netleştirilmesi ve netliği tespit edilen işgücü taleplerine göre kurs açılmasına karar verildi. Toplantıda, özellikle turizm sektöründen gelen taleplerin zamanında karşılanabilmesi için kursların sezon öncesi tamamlanması kararlaştırıldı. Taleplerin değerlendirildiği toplantıda en çok talebin kat hizmetleri, kaynakçılık ve mobilyacılık mesleklerinde olduğu saptandı.

İş sağlığı ve güvenliği stajyerler için de önemli

Kurs yönetim toplantısında stajyer talepleri de gündeme geldi. Toplantıya katılan mesleki eğitim kurumu müdürleri, İş Sağlı ve Güvenliği Yasası ile birlikte okullardaki koordinatör öğretmenlerin de stajyerlerin işyerlerindeki güvenliklerinden işverenlerle birlikte sorumlu olduğu ifade edildi. Okul müdürleri, yeni staj döneminde öğrencilerin staj göreceği işletmelerin iş güvenliği ve sağlığı hususları da göz önünde bulundurularak yapılacağını ifade etti.

Konunun gündeme gelmesinin ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak olan iş güvenliği ve sağlığı seminerine mesleki eğitim kurumlarının da davet edilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından oluşturulan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen UMEM Beceri’10 Projesinin Fethiye’deki koordinasyonu Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde devam ediyor. Proje kapsamındaki 13 pilot ilçeden biri olan Fethiye’de, yaklaşık bir yıldır proje çalışmaları sürüyor. Projenin ilçe düzeyindeki çalışmaları mesleki eğitim kurumları müdürleri, İŞKUR ve FTSO temsilcilerinden oluşan kurs yönetimi tarafından belirleniyor.