ÜNİVERSİTE İŞ DÜNYASI İŞBİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÜNİVERSİTE İŞ DÜNYASI İŞBİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Haber Tarihi: 26.02.2020

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnova Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üniversite iş dünyası işbirliği için birlikte hareket edecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnova Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Selçuk Aktürk, Yönetim Kurulu Üyesi ve Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları Modülü Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Efe Dündar, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Berkan Hamdemir ile İnova Muğla A.Ş. Şirketleşme ve Girişimcilik Modülü Sorumlusu ve TOBB Muğla İli Odaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Serkan Dirlik 25 Şubat Salı günü FTSO’yu ziyaret etti. FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ile görüşen İnova Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. yetkilileri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan teknoloji transfer ofisinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İnova Muğla A.Ş. Başkan Vekili Prof. Dr. Selçuk Aktürk, üniversite bünyesinde anonim şirket olarak kurulan İnova Muğla A.Ş ile Muğla’da üniversite sanayi işbirliğini daha etkin ve güçlü hale getirmek istediklerini söyledi. Üniversite bünyesinde iş dünyasına marka, patent, bilgilendirme ve farkındalık yaratma konularında danışmanlık yapabilecek güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Selçuk Aktürk, “Amacımız bu konularda sanayi üniversite arasında işbirliği için farkındalık yaratmak. Fikirden ürüne giden sürece hakimiz ve bu konuda Fethiye’deki şirketlere danışmanlık verebiliriz. Üniversitemizde güçlü bir ekip var. Şehrimize hizmet etmek istiyoruz. İş dünyasına talep edilmesi halinde her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu. Aktürk, İnova Muğla A.Ş olarak önümüzdeki dönemde ilçelerde de ofis açmayı hedeflediklerini ifade etti.

FTSO Yönetim Kurul Başkanı Osman Çıralı da üniversite sanayi işbirliğine önem verdiklerini belirterek, “Birbirimizden yararlanmaya ihtiyacımız var. Teknoloji transfer ofisinin bu noktada önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi. Çıralı, iş birliği içerisinde teknoloji transfer ofisinin faaliyetlerine destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.