UNWTO KENT TURİZMİ KÜRESEL ZİRVESİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UNWTO KENT TURİZMİ KÜRESEL ZİRVESİ

Haber Tarihi: 19.11.2012

Turizm politikaları, istatistikleri ve bilgi üretimi konusunda küresel bir forum işlevi gören ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin "Özel Sektör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı" görevinde bulunduğu Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO); otel zincirleri, seyahat şirketleri, eğitim kurumları ve dünya turizmine yön veren özel sektör kuruluşlarından oluşan yaklaşık 400 üyesi bulunmaktadır.

Ülkemiz özel sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliğinde, turizm sektörümüzü UNWTO nezdinde üst seviyede temsil edebilmek ve bu doğrultuda sektöre daha fazla katkı sağlayabilmek amacıyla, UNWTO özel sektör mensubu üyelerinin, uluslararası ölçekte çalışmalar yürüten akademisyenlerin ve ülkemiz turizm sektörü mensuplarının katılımıyla 15 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde "Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Kent Turizmi Küresel Zirvesi" düzenlenecektir.Zirvenin amacı:

1. UNWTO bağlı üyelerini ve özel sektörden, kamudan, akademik çevrelerden ve destinasyonlardan ilgili paydaşları araya getirerek mevcut ve olası zorluk ve fırsatları tartışmak için bir diyalog platformu oluşturmak,
  2. Katılımcıların şehirlerin mevcut ve gelecekteki stratejilerinin genel hatlarını kavraması sağlamak ve paydaşların arasında sinerji yaratarak ortak bir vizyona ulaşmak,
  3. Dünya şehirlerinde eylem planları için referans olarak kullanılabilecek bir dizi genel esaslar belirlemek.

Ayrıntılı Bilgi için : http://www.turizmzirvesi.org/tr/ link`den ulaşabilirsiniz.