ÜYE ZİYARETİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÜYE ZİYARETİ

Haber Tarihi: 23.06.2017

Üye ziyaretlerine devam eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, üyelerin önerilerini ve sorunlarını dinleyerek ilgili kurumlara iletiyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, üyeleri iş yerlerinde ziyaret ederek Oda çalışmaları hakkında bilgi veriyor, üyelerin görüşlerini dinliyor. Üyelerin sorunları ve Oda çalışmalarına ilişkin önerilerini de alan Arıcan, bunların çözümünde ilgili kurumlarla görüşmeler yapıyor.

Akif Arıcan, Kervan Sürücü Kursu sahibi Mehmet Atlı’yı ziyaret ederek Muğla ve Antalya arasında sürücüler için psiko-teknik raporu veren tek kuruluş olmalarından ötürü tebrik etti. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Mehmet Atlı, “Muğla ile Antalya arasında şimdiye kadar Psiko-Teknik Değerlendirme yapan kurum yoktu. Bu raporun Ticari Taşıt kullanıcıları veya alkol, hız sınırını aşmak ve 100 ceza puanını tamamlamak gibi nedenlerle ehliyetine el konulan sürücüler tarafından alınması gerekiyor, vatandaşlar bugüne kadar çevre illere giderek Psiko-Teknik Değerlendirme raporu almak zorunda kalıyorlardı. Artık Fethiyede Psiko-Teknik Değerlendirme yapan ilk ve tek kuruluş olarak faaliyetlerimize başladık.” dedi.

Arıcan, üye ziyaretleri kapsamında Yolculuk Turizm sahibi Mustafa Akgün’ü de ziyaret etti. Mustafa Akgün, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan yeni otogar için önerilerini dile getirdi. Akgün, “Otogarlara giriş çıkışlar da havalimanlarında olduğu gibi cihazlarla denetlenmeli, araçların ve yolcuların giriş-çıkış yerleri ayrı olmalı. Ayrıca yolcu taşıyan otobüslerin kargo taşıması yasak olmasına karşın kargo taşıma devam ediyor. Bunlar da denetlenmeli” dedi.

Akgün’e önerilerinin ilgili kurum ve kuruluşlara iletileceğini ifade eden Arıcan, yapılan çalışma ve sonucu hakkında kendilerine bilgi verileceğini de belirtti.

Arıcan, Eskişehir Pazarı sahibi Abdullah Yunar ve İsmigül Yunar ile de görüştü. Yapılan sohbette turizmdeki düşüşün ekonomiye yansıması ve Fethiye merkezinde yaşanan trafik sorunu oldu. Arıcan bu konularda yapılan çalışmaları paylaştı. Ayrıca Yunar ailesi tarafından Arıcan’a, tescilli Cevşen Yazılı Osmanlı Zırhı biblo hediye edildi. Arıcan, Yunar ailesine teşekkür ederek bu hediyeyi günün anısına saklayacağını belirtti.