UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ

Haber Tarihi: 26.04.2013

Fethiye Sanayi ve Ticaret Odasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sertifika töreni yapıldı.

26/04/2013 tarihinde Likya salonunda saat 11:00'da eğitime katılanlara sertifikaları Muğla KOSGEB İl Müdürü Uygar Köse ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan tarafından verildi.

İlk önce söz alan Akif Arıcan uygulamalı girişimcilik eğitimi için çok sayıda başvuru olduğunu fakat sadece 30 kişiye bu imkanı sunabildiklerini belirtti. Katılımcıları en kısa sürede FTSO üyesi olarak görmeyi arzuladığını sözlerine ekledi.

KOSGEB Muğla İl Müdürü Uygar Köse ise yaptığı konuşmada her yıl açılan işletmelerin %70 'nin iki yıl içinde kapandığını bu amaçlarının bu rakamı aşağı çekmek ve sıfırlamak olduğunu söyledi. Verilen 30,000 TL hibe’nin bir işletme için büyük rakam olmasına rağmen bu eğitimlerle ilgili olarak kursiyerlerin asıl kazancının edinilen bilgiler olduğunun altını çizdi. Uygar Köse sertifikalarını alanların Türkiye’nin her yerinde ve 2 yıl içinde işletme açması durumunda desteklerden faydalanabileceğini  son iki yılda Muğla KOSGEB’in 150 kadar girişimciye destek verdiğini anlattı. Fethiye Sanayi ve Ticaret Odasının KOSGEB temsilcisi olarak başarı ile çalıştığını Muğla ilindeki başvurularda Fethiye'nin öne çıktığını vurguladı.

Kursiyerlere verilen sertifikaların sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.