VALİ GÜVENÇER VE FETHİYE`DEKİ SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİ FETHİYE SORUNLARINI TARTIŞIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 16.08.2013

16 Ağustos 2013 tarihinde Vali  Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında saat 11:00'da Fethiye Kaymakamlığı  Toplantı Salonunda  Fethiye Sorunları konu başlıklı toplantı yapıldı. Toplantıya oda başkanları ve sivil toplum temsilcileri ile Muğla İli Milletvekillerinden Yüksel Özden ve  Ali Boğa da katıldı.

Toplantının ana konusu Fethiye ilçesinin sorunları olmakla birlikte Ölüdeniz'de  Muğla Valiliğine bağlı Melsa şirketin tarafından  işletilen Ölüdeniz beldesindeki işletmelerde gündemde yerini aldı.

11:00'da toplantıyı açan Fethiye Valisi Güvençer  toplantının serbest konuşma şeklinde Fethiye'nin sorunlarının tartışıldığı bir toplantı şeklinde geçeceğini, ana başlığın Valiliğe bağlı  Melsa şirketi işletmeleri olmasından dolayı Melsa Şirketi Genel Koordinatörünü yanında getirdiğini fakat bu toplantının bir hesap verme, hüküm verme şeklinde olmasından çok bilgi edinme , tartışma toplantısı olacağını açıkladı.

Fethiye ilçesinde yaşayanlar olarak ilk söz alan Sehir Planlamacısı Ercan Çınaroğlu kendisini tanıtarak Fethiye ilçesinin Muğla ilinin nüfus ve yüzölçümü olarak dörtte birine denk geldiğini bu anlamda sorunlarının da Muğla ili sorunlarının dörtte birlik yerini işgal ettiğini belirterek sözlerine başladı. Sorunların çözümü için gerekli kaynakların Fethiye ilçesinden karşılanmasını bu amaçla da Melsa Şirketinin işlettiği alanların önemli birer kaynak yarattığını, bu kaynağın Fethiye ilçesine sağlık meslek lisesi ve benzeri yollarla aktarıldığını gözlemlediklerini fakat Fethiye'de üretilen bu gelirin tamamının Fethiye'de kalmasını arzuladıklarını belirtti.

Vali Güvençer bu aşamada daha rahat bir tartışma ortamı yaratmak için basın mensuplarını toplantı dışına davet ederek, toplantıyı basına kapalı olarak devam ettirdi.

Saat 13:00'a kadar süren toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan   Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan toplantının tarihi önemde bir toplantı olduğunu ve Fethiye için çok önemli adımlar atılacağını söyledi. Bu toplantının her 2 ay veya 3 ayda bir yapılması yönünde görüştüklerinden bahsetti. Arıcan toplantıda asıl konuşulan konunun Kumburnu plajı işletmesi olduğunu, Odaların hukuki olarak bu işletmeyi alamayacaklarını fakat bu amaçla kurulan FETAB  ( Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği )'ın işletmeyi devralması konusunda fikir birliği oluştuğunu belirtti. "Toplantıda Valimiz ve Milletvekillerimize bunun gerekçelerini de açıkladık" diyen Arıcan "Edindiğimiz izlenim önerimize yeşil ışık yakıldığı yönündedir" diyerek sözlerini bitirdi.