VERGİ DAİRESİ BAŞKANI BAYAR’DAN ARICAN’A ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

VERGİ DAİRESİ BAŞKANI BAYAR’DAN ARICAN’A ZİYARET

Haber Tarihi: 11.05.2017

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Cenk Canal, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret ederek 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun hakkında görüştü.

Görüşmede, Muğla Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Bayar tarafından, kanunun vergi borcu olan mükelleflere sağladığı imkânlar konusunda bilgi verilerek bu imkânların Oda aracılığı ile mükelleflere durulması konusunda Arıcan’dan destek istedi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, daha önce de olduğu gibi, FTSO üyelerinin kanundan yeterinde faydalanabilmesi için, ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Yapılan düzenleme göre;

Yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecek. Böylece kanundan yeniden yararlanma imkânına kavuşacaklar.

Ayrıca peşin ve taksitli ödeme imkânlarını seçerek yapılandırmadan yararlanan kişiler. 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödemelerini peşin yapmaları halinde indirim imkânından yararlanabilecek.

6736 sayılı kanunun getirdiği önemli yükümlülüklerden biri de taksit ödeme süresince tahakkuk eden vergilerin gününde ödenmesidir. Cari dönem ödeme şartını ihlal edenlere de hak verilmiş ve mükellefler cari dönem yükümlülüklerini Mayıs 2017 sonuna kadar yerine getirerek ya da çok zor durumda olmaları nedeniyle bu yükümlülüklerini yerine getiremediğini tecil başvuruları ile belirterek kanundan yararlanmaya devam edeceklerdir.