VERGİ DAİRESİ FTSO`DA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

VERGİ DAİRESİ FTSO`DA

Haber Tarihi: 26.02.2014

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ve beraberindeki heyetle Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret etti.

Ziyarette vergi bilincinin artmasının yanında kayıt dışının önlenmesi gibi konular görüşüldü. FTSO Başkanı Akif Arıcan “Üyelerimizi ciddi boyutta sıkıntıya sokan kayıt dışının önlenmesini istiyoruz” dedi.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ve beraberindeki heyet, 24 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında kutlanan 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Şubat Salı günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetimini ziyaret etti.

Beraberinde Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Hasan Erdoğan, Müdür Yardımcıları Mehmet Çakar ve Şeniz Kodaman Tuzlugöl ve Vergi Dairesi çalışanları Gürsan Alim, Nuran Günal, Yasemin Yılmaz ve Melek Kanat ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına gelen Zafer Evci’yi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkan Yardımcıları Fikret Koyuncu, Ali Çelik ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna karşıladı.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ziyarette yaptığı konuşmada vergi haftasının önemini anlatarak vergi haftasını en iyi şekilde kutlamayı hedeflediklerini belirterek “Vergi toplamak bizim asli görevimiz ama bu aslında hepimizin görevi. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Ben burada FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Vergi haftalarında olsun, onun dışında vergi dairesi müdürlüğümüze her zaman destek oldular. Kendileriyle her zaman fikir alış verişinde bulunduk” dedi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Biz de vergi bilincinin geliştiği bir yapının oluşmasını temenni ediyoruz. Yaşanan sorunları da gerek Vergi dairesi başkanımıza gerekse vergi dairesi müdürümüze aktarıyoruz. Gerekli ilgi ve alakayı gösterdiğiniz için üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Biz ekonomimizin gelişmesini istiyoruz. Daha çok gelişsin daha çok vergi verelim. Ne kadar çok vergi verirsek bize o kadar hizmet olarak geri döner” dedi. Konuşmasında kayıt dışı ticari faaliyetlerin engellenmesini isteyen Arıcan, “Fethiye olarak kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin minimuma inmesi istiyoruz. Üyelerimiz kayıt dışı ekonomik faaliyetler nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyor. Üyelerimiz kayıt altında. Kayıt dışı ticari faaliyet fazla. Şartlar eşit değil, üyelerimiz kayıt dışı ticari faaliyet yapanlar ile haksız rekabet yaşamak zorunda kalıyor. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz” dedi.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin önlenmesi amacıyla ciddi çalışmaların yapıldığını belirterek “kayıt dışı ekonomiyle mücadele için sadece vergi dairesi çalışanlarından bir şeyler beklenmemeli. İnsanlarımızdan bu tür faaliyetleri şikayet etmelerini istiyoruz ve bu tür faaliyetleri şikayet etmek vatandaşlık bilinci olmalı” dedi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ve Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Hasan Erdoğan’a ziyaret anısına FTSO logolu çini tabak hediye etti. Oldukça samimi bir atmosferde geçen ziyarette yaşanan sıkıntıların aşılması için işbirliğinin devam edeceğine dikkat çekildi.