Y ve FY Türü Yetki Belgeleri - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Y ve FY Türü Yetki Belgeleri

Haber Tarihi: 14.02.2011

Tarifeli veya tarifesiz olarak 100 Km’ye kadar olan şehirlerarası yolcu taşımacılığı veya tarifeli veya tarifesiz olarak mesafesine bakılmaksızın il içi yolcu taşımacılığı veya 100 Km’ye kadar şehirlerarası ve/veya il içi servis taşımacılığı yapan üyelerimizin aldığı Y ve FY türü yetki belgeleri D4 ve F1 yetki belgesine dönüşmektedir.  Bu kapsamda;

a)      D4 Yetki Belgesiyle Yapılabilecek taşımacılık faaliyetleri:

1)      Tarifeli veya tarifesiz olarak 100 Km’ye kadar olan şehirlerarası yolcu taşımacılığı.

2)      Tarifeli veya tarifesiz olarak mesafesine bakılmaksızın il içi yolcu taşımacılığı

3)      100 Km’ye kadar şehirlerarası ve/veya il içi servis taşımacılığı.

b)     D4 Yetki Belgesiyle Yapılamayacak Taşımacılık Faaliyetleri:

1)      Tarifeli veya tarifesiz olarak şehiriçi iki nokta arasındaki taşımacılık.

2)      Tarifeli veya tarifesiz olarak 100 km üzerindeki şehirlerarası taşımacılık.

3)      Tarifeli veya tarifesiz olarak il sınırları ile belediye sınırları aynı/çakışık olan iller arası taşımacılık.

4)      Tarifeli veya tarifesiz olarak yetki belgesi sahibinin merkezi adresinin bulunduğu il sınırları dışında iki nokta arasındaki taşımacılık.

NOT: 100 Km. mesafenin belirlenmesinde taşıma güzergâhının uzunluğu esas alınacaktır.

Mevcut Y ve FY yetki belgesi sahiplerinin bu yetki belgelerini en geç 31/10/2011 tarihine kadar D4 veya F1 yetki belgeleriyle değiştirmeleri şarttır. Bu tarihten sonra değiştirme işlemi yapılmayacaktır. Y ve FY yetki belgesi sahipleri 31/10/2011 tarihine kadar mevcut yetki belgelerini değiştirmezlerse değiştirme haklarını kaybetmekle birlikte faaliyetlerini yetki belgelerinin geçerlilik süresinin sonuna kadar devam ettirebilirler. Bu sürenin bitiminde yetki belgeleri geçersiz olur.

31/10/2011 tarihine kadar mevcut Y türü yetki belgelerinin D4 yetki belgesiyle değiştirilmesi dışında yeni D4 yetki belgesi düzenlenmez.

Bakanlıkça verilen yetki çerçevesinde Y ve FY yetki belgelerini düzenlemiş kurumlar, belge değiştirme bitim tarihi olan 31/10/2011 tarihinden sonra kurumlarında kalan bütün dosyaları ilgili Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine en geç 31/12/2011 tarihine kadar gönderirler.

Konu hakkında ayrıntılı bilgiyi Odamızdan alabileceğiniz gibi  http://www.kugm.gov.tr/ adresinden de ulaşabilirsiniz.