YENİ LİSELİLERİN KARNE HEDİYESİ MELİG’DEN - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

YENİ LİSELİLERİN KARNE HEDİYESİ MELİG’DEN

Haber Tarihi: 12.06.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi’nden sekizinci sınıf öğrencilerine çanta ve meslek rehberi hediye edildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının son gününde karne sevinci yaşayan öğrencilerle bir araya geldi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 12 Haziran Cuma günü 2014 - 2015 eğitim öğretim yılını bitiren öğrencileri karne gününde yalnız bırakmadı. FTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burhanettin Tuna, Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Pdr.Pınar Özmen, MELİG Proje Koordinatörü Meltem Şimşek ve Koordinatör Yardımcısı P.Gözde Ünsalan Eldirek Ortaokulu, Çamköy Ortaokulu, İncirköy Ortaokulu ve Çatalarık Ortaokulu'nu ziyaret etti. Öğrencilere MELİG Projesi kapsamında Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile birlikte hazırlanan Meslek Tanıtım Rehberleri, sırt çantası, kalemlik seti ve defter dağıtıldı. Temmuz ayı içerisinde lise tercihlerini yapacak olan ortaokul son sınıf öğrencilerine  bölgedeki okulları tanımaları için bir kaynak olması amacıyla hazırlanan Meslek Tanıtım Rehberi; öğrenci ve ailelerin mesleki ve teknik anadolu liselerinde bulunan alan/dallar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla dağıtıldı. Fethiye ve Seydikemer'e bağlı bütün ortaokullarda dağıtılan karne hediyesi okul setleri öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Ortaokuldan mezun olan ve kısa bir süre sonra lise tercihi yapacak öğrenciler ile bir araya gelen FTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burhanettin Tuna, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Öğrencilere, önemli bir dönemden geçtiklerini hatırlatan Tuna, lise seçiminde dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu. Fethiye iş piyasasının nitelikli eleman ihtiyacına dikkat çeken Tuna, öğrencilere lise tercihlerinde meslek liselerini de düşünmelerini önerdi. Tuna, “Bu prıje sayesinde sizlerin hayatına küçük de olsa bir dokunuş yapabiliyor isek ne mutlu bize. Bunun ayağınıza geldik. Sizlerin geleceğini tesis etmek için geldik.” dedi.

Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi Koordinatörü Meltem Şimşek ve koordinatör yardımcısı Pınar Gözde Ünsalan da öğrencilere proje kapsamında hazırlanan meslek tanıtım rehberi hakkında bilgi verdi. Ünsalan, öğrencilere, lise tercihlerini yapmadan önce bu rehberi aileleri ile birlikte incelemelerini önerdi.

Okul ziyaretlerinde ortaokuldan mezun olmanın heyecanını yaşayan öğrencilere çanta, kalem seti, blok not ve meslek rehberi hediye edildi.