YENİ TEŞVİK KANUNU ANLATILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

YENİ TEŞVİK KANUNU ANLATILDI

Haber Tarihi: 12.12.2012

İşletme sahiplerine "Yeni Teşvik Kanunu" FTSO Likya Salonu'nda düzenlenen toplantıda anlatıldı. Yoğun ilgi gören ve açılış konuşmasını  FTSO Başkanı Akif Arıcan'ın yaptığı  toplantıda Muğla Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Çiftci, Muğla Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mehmet Yasin Kartal, Aydın Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mehmet Sert katılımcıları bilgilendirdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde işletme sahipleri için bir bilgilendirme toplantısı daha gerçekleştirildi. FTSO Likya Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya işletme sahiplerinin ilgisi de yoğun oldu. “Yeni Teşvik Kanunu” hakkında ücretsiz düzenlenen bilgilendirme toplantısı FTSO Başkanı Akif Arıcan'ın yaptığı açış konuşması ile başladı. Başkan Arıcan, "Odamız bu ve benzeri toplantılar, eğitimlerle üyelerimizin yanında olmaya devam ediyor. Burada bulunan uzmanlarımızın anlattıkları konulardan katılımcılarımızın azami ölçüde yararlanması dileğimizdir. Yoğun katılımınız ve ilginiz dolayısıyla sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz" dedi. Yapılan açış konuşması ardından Muğla Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Çiftci slayt eşliğinde katılımcılara, "Yeni Teşvik Sistemi’nin genel yapısı, bu sistemle beraber gelen değişiklikler, Muğla’da sektörlere göre alınabilecek teşvik miktarları ve çeşitli hibe fon ve kredi araçları" konularında bilgiler verdi.

Sabit Yatırım Tutarı 10 Milyon TL'yi Aşmayacak

Muğla Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Çiftci "Sabit yatırım tutarı on milyon TL'yi aşmayan, (1.000.000 TL – 10.000.000 TL ) Genel Teşvik Uygulamaları kapsamındaki yatırımlar için Güney Ege Kalkınma Ajansı veya Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na başvuru yapılabilir. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası veya Güney Ege Kalkınma Ajansı'nca düzenlenebilecek teşvik belgesi konuları gıda ürünleri ve içecek imalatı; tekstil ürünleri imalatı, giyim eşyası imalatı, derinin tabaklanması ve işlenmesi, ağaç ve mantar ürünleri imalatı, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, rafine edilmiş petrol ürünleri ve nükleer yakıt imalatı, kimyasal madde ve ürünlerin imalatı, plastik ve kauçuk ürünleri imalatı, metalik olmayan diğer mineral ürünlerin imalatı, ana metal sanayi, metal eşya sanayidir. Aydın Sanayi Odası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nca düzenlenebilecek teşvik belgesi konuları ise,  "B.y.s. makine ve teçhizat imalatı; büro, muhasebe ve bilgi işlem makineleri imalatı; B.y.s. elektrikli makine ve cihazların imalatı; radyo, televizyon, haberleşme teçhizatı ve cihazları imalatı; Tıbbi aletler, hassas ve optik aletler ile saat imalatı; motorlu kara taşıtı, römork ve yarı römork imalatı; diğer ulaşım araçlarının imalatı; mobilya imalatı, (b.y.s.) diğer imalat; ürün paketleme hizmeti yatırımları; belediye ve il özel idarelerinin hizmet ve altyapı yatırımlarıdır" dedi.