Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri Düzenlendi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri Düzenlendi

Haber Tarihi: 13.01.2012

Baker Tilly Güreli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri Şirketi`nden Yeminli Mali Müşavir ve Baş Denetçi Murat Tokmakkaya`nın katılımıyla, 13 Ocak 2012 Cuma günü saat 14:00’de, Yat Butik Otel toplantı salonunda  şirket sahiplerine yönelik bir seminer verildi.

Temmuz 2012 ‘de yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla yapılan seminere ilgi büyüktü. Odamız üyelerinin ve ilçemiz esnafının katılımıyla gerçekleşen seminerde Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında Murat Tokmakkaya tarafından önemli bilgiler verildi. 2 saat süren seminer, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Genel Sekreteri Füsun Şahin`in konuşmasıyla başladı ve Murat Tokmakkaya`nın sunumu ve soru-cevap şeklinde devam etti.

Ticari hayatımızı kökten değiştirecek yeni uygulamaları öngören "Yeni Türk Ticaret Kanunu Konuları" ve "Kanun Kapsamı" konu başlıkları altında bilgiler verildi. Önemli hususlara değinen Murat Tokmakkaya tarafından, Tek Ortaklı A.Ş. ve LTD. Şirketlerinde Amaç, Şirketlerin Sermaye Yapılarındaki Değişiklik, Sermaye Olarak Konabilir Değerler, Sermaye Taahhütünde İfa, Ortağın Şahsi Borçları, Kurucular Beyanı, Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulunun Yeni Görev ve Sorumlulukları, Denetçi Türleri, Bağımsız Denetim Raporu, Yeni Muhasebe Sistemi, Cezai Sorumluluklar hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler ve sunumu incelemek isteyenler,http://www.fto.org.tr/Okuryazar.aspx?unk=494 linkini ziyaret edebilirler.