YIĞINLA SEKTÖREL SORUN ÇÖZÜM BEKLİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

YIĞINLA SEKTÖREL SORUN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Haber Tarihi: 22.09.2012

Fethiye Ticaret  ve Sanayi Odası tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Oda Meslek Komiteleri  Ortak Toplantısı 2012 yılı için Cuma günü Fethiye Belediyesi  Kültür Merkezi`nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Fethiye`nin ve Fethiye`de faaliyet gösteren sektörlerin sorunlarını  ve çözüm önerilerini karar mercilerine ulaştırmak, sorunların çözümünde kamu ve özel sektör işbirliğini en üst noktaya taşımak hedefindeki  2012 yılı FTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı`na siyasi partilerin, ilçe yetkililerinin ve sivil kuruluş temsilcilerinin ilgisi de  yoğun oldu. Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan ve CHP Muğla Milletvekili  Prof. Dr. Nurettin Demir de ağırladığımız değerli konuklar arasındaydı.

2012 Yılı FTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı  Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile son dönemde artan terör saldırılarında şehit verdiğimiz Mehmetçikler için saygı duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Toplantının açılış konuşmalarını FTSO Başkanı Akif Arıcan ve Oda Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke yaptılar.

ARICAN: Fethiye`nin Öncelikleri Vardır

Konuşmasına son dönemde artan terör saldırılarında verilen şehitlerin üzüntüsünü paylaşarak başlayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, küresel ekonomik kriz, krizin Fethiye`ye etkileri, Oda`nın başlıca projeleri ve sorunlara Oda yaklaşımını anlattı. FTSO Başkanı Akif Arıcan, "... Krize ve yayılan etkilerine karşı hükümetimiz gerekli tedbirleri alarak, krizin `teğet` geçmesi için uğraş vermektedir. Ancak Fethiye`de 2011 yılında, ferdi kredi borcunu ödememiş kişi sayısı önceki yılların rekorunu kırarak 853 kişiye çıkmıştır. Kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı da 1.284 kişi ile en üst seviyededir...Fethiye olarak yüzümüzü güldüren, olumlu sonuç aldığımız alan tarım ihracatıdır... Fethiye`de yıllardır var gücümüzle kamuoyu yaratma, bürokrasi ve iş dünyasını harekete geçirme gayretlerimiz ne yazık ki somut adımları getirememiştir... İzninizle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak Fethiye için uğraşlarımızdan birkaç örnek vermek isterim. Kurmuş olduğumuz Fethiye Güç Birliği Şirketi,  17 Haziran 2011 tarihinde  Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı’nın işletmesi ve teleferik yapım işi  ihalesini kazanmıştır...  Muğla Üniversitesi`ne bağlı İşletme Fakültesi Fethiye’de olacak...Son söz olarak şunları dile getirmekte fayda görüyorum. Biz Odalar icra makamı değiliz. Gücümüz, yarattığımız kamuoyu etkisinden gelir. Bugüne kadar yaptığımız budur. Ve bundan sonra da geniş bir bakış açısıyla Fethiye’nin önceliklerini belirleyip, projelerimizi, çözüm önerilerimizi her ortamda bıkmadan, usanmadan anlatacağız... Buradan teleferik projesinin izin sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Sayın Ali Boğa’ya, ayrıca bu toplantının hazırlanmasında emeği geçen  başta Oda personelim olmak üzere herkese  sizlerin huzurunda teşekkür etmek isterim. ..Ayrıca toplantımıza katılım ve katkılarınızdan dolayı siz değerli katılımcılara da teşekkür eder, şahsım ve Yönetim Kurulum adına saygılarımı sunarım" dedi.

BÜYÜKTEKE: Markalaşmak Zorundayız

2012 Yılı FTSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı`nda daha sonra kürsüye FTSO Oda Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke çıktı. Büyükteke öncelikle Oda Meslek Komiteleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Konuşmasında özellikle "marka olmak, marka yaratmak" kavramları üzerinde duran Oda Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, "Sayın Kaymakamımız ve bir çok ilçe yetkilimiz görevine yeni başladılar. Ben onların gözlerindeki ışığı gördüm. Sayın Kaymakamımız, Değerli Milletvekillerimiz, Kıymetli İlçe Yetkililerimiz hizmet aşkı ile dolular. Yeter ki onlara desek verelim.Önlerini açalım. Çünkü onlar özveri ile çalışıyorlar. Bizler de oların işini kolaylaştırmalıyız...Önümüzde en temel hedef olarak markalaşmak, marka şehir olmak duruyor. Markalaşmak, marka olmak zorundayız. Bu konuda bizlerin ve Fethiye iş dünyasından arkadaşlarımızın çabaları takdire şayandır.

Biz yiyecek içecek sektöründe Fethiye`deki bir limon türünün de adını alarak marka yaratmak hedefindeydik. Ancak KOSGEB desteğini bir türlü alamadık. Bürokrasiyi aşamadık. Olumsuzluklara rağmen mesela Göksular Şirketi`nin ve İlan sitesinin marka olmak yolunda attığı adımlar dikkatle izlenmelidir. Değişik beyinlerden güzel fikirlerin çıkacağına inanıyoruz. Halkımız seçilmişlere ve atanmışlara gereken desteği vermelidir. Bundan böyle Fethiye`nin önü açıktır" diye konuştu.

Film Katılımcıları Büyüledi

FTSO 2012 yılı Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı`na katılanlar açılış konuşmaları ardından  "Daha İyi Bir Fethiye İçin Elele" adlı muhteşem bir film izlediler. Çekimi, montajı, seslendirmesi ile dört dörtlük olan filmde Fethiye ve çevresinin doğal ve tarihi güzelliklerinden nefis örnekler sunulurken, aynı zamanda da Fethiye`nin temel sorunlarına dikkat çekildi. Muhteşem film katılanların takdiri ve dolayısıyla da alkışlarını topladı.