YILDIZLAR SAHİPLERİNİ BULDU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

YILDIZLAR SAHİPLERİNİ BULDU

Haber Tarihi: 24.11.2014

Fethiye’nin sosyal,  kültürel ve ekonomik hayatına katkıda bulunanların ödüllendirildiği gece  oldukça coşkulu geçti.  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği gece, sanattan siyasete, iş dünyasından bürokrasiye kadar bir çok kesimi de bir araya getirdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak dört yılda bir düzenlenen Fethiye’nin Yıldızları ödül töreni Perşembe günü akşam Tuana Tatil Köyünde yapıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bakanlık çalışmaları nedeniyle katılamadığı ödül törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve eşleri, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, oda yönetim kurulu üyeleri, meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Fethiye’nin kalkınması için Fethiye’ye kültürel, sosyal ve ekonomi alanında katkı sunanların ödüllendirildiği gecede Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk ve ekibi sahne aldı. TRT spikeri Fülin Arıkan sunuculuğunu yaptığı gece, açılış konuşmaları ve ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Ödül kategorileri

Gecede kurumlar vergisi rekortmenleri, gelir vergisi rekortmenleri, en çok vergi veren kadın girişimciler, en fazla yatırım yapan FTSO üyeleri, en fazla ihracat yapan FTSO üyeleri, en çok istihdam sağlayan üyeler, en çok kadın istihdamı sağlayan üyeler, odada görev alan yönetim kurulu başkanları, Fethiye’ye katkıda bulunan belediye başkanları, odada görev alan meclis başkanları, odaya değer katan genel sekreterler, Fethiye eğitim hayatına katkı sağlayanlar, FTSO hizmet binaları bağış sahipleri-hizmet binalarının yapımına katkı sağlayanlar, mesleki ve teknik eğitime katkı sağlayan üyeler, oda tarafından yürütülen projelerin ortakları, üye özel ödülü, odaya kayıtlı en eski faal üye, Fethiye’nin kültür ve sanat hayatın katkı sağlayanlar, medya hayatına katkıda bulunanlar, meslek kuruluşları güç birliği üyeleri, Fethiye’nin öne çıkan sivil toplum kuruluşları ve FTSO meslek komiteleri üyeleri kategorilerinde plaket verildi.

Emekleri karşılıksız bırakmamak için buradayız

Gecenin ilk konuşmasını FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan yaptı. Üyelere hizmet vermenin yanında, Fethiye'nin gelişmesini sağlayacak çalışmalarda bulunduklarını belirten Arıcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Fethiyemiz doğal ve tarihi güzellikleri ile ülkemizin ve dünyanın gözde yerlerinden birisidir. Ancak Fethiye’nin güzelliği doğasıyla ve tarihi zenginliği ile sınırlı değil. Fethiye’nin kültürüne, ekonomisine ve toplumsal hayatına artı değer katan güzel insanları da var.  Fethiye’yi Fethiye yapanlar aslında onlar. Onlar Fethiye’nin kutup yıldızları. Çalışmalarıyla topluma yön veren, ışık tutan, gelecek nesillerin örnek alacağı yıldızlar. Biz bu gece onlara tüm Fethiye adına teşekkür etmek için buradayız. “Kimin sana bir emeği geçerse, sen ona karşılık daha fazlasını yapmalısın.” Diyor, ünlü düşünür Yusuf Has Hacip. Biz de Fethiye’mize verdikleri emekleri karşılıksız bırakmamak, emeği onurlandırmak için bu geceyi düzenledik.”

“Dile getirdiğimiz her konu aslında sizlerin dile getirmek istediklerinizdi.”

“Ticaret ve sanayi odası olarak çalışmalarımızı sadece üyelerimizin ticari kayıtlarını tutmakla sınırlandırmadık. Yaşadığımız şehre ve insanlarına karşı duyarlı olmaya çalıştık.  Çünkü biz emeğimizi ve sermayemizi bu topraklardan kazanıyoruz. Bu topraklara borcumuz var.  Yaptığımız çalışmaları burada uzun uzun anlatmayacağım. Hazırlamış olduğumuz filmi hep birlikte izledik.

Yaptığımız bu çalışmalarda üyelerimiz başta olmak üzere Fethiye’nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk.  Fethiye’nin hayallerini gerçekleştirmeyi kendimize görev bildik. Dile getirdiğimiz her konu aslında sizlerin dile getirmek istediklerinizdi.”

Arıcan, oda üyelerine ve personele teşekkür etti

“Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında göreve geldiğimiz günden bu yana İlçemizin gelişmesi, kalkınması ve potansiyelinin harekete geçirilmesi konusunda iyi niyetle çalıştık. Çalışmanın ve emeğin taçlandırıldığı bu gecede, gönüllük esasına göre hiçbir ücret almadan özveriyle çalışan yönetim kurulu,  oda meclisi, meslek komitesi üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Ayrıca bıkmadan, yorulmadan, canla başla çalışan oda personelime de şükranlarımı sunar,  tüm ekip arkadaşlarımla gurur duyduğumu sizlerin huzurunda belirtmek isterim.”

Tek derdimiz Fethiye

“Her insan ölümü yenmek ister. Geleceğe iz bırakmak ister. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yaptığımız çalışmalarda çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmayı amaçladık.  Geleceğe sizlerle birlikte iz bırakmak, imza atmak istedik.  Bunu gerçekleştirmek için birlikte çalıştık.

Geleceği kurarken ne bir çıkar düşündük ne de bulunduğumuz yeri başka makamlara ulaşmak için basamak olarak gördük. Tek derdimiz Fethiye oldu. Yaptığımız her işi sadece bir teşekkür için yaptık. Bu gece burada ödül alacak olan, Fethiye’nin geleceğine ışık tutan, Fethiye’nin gelecekteki yolunu aydınlatan Fethiye’nin Yıldızları da yaptıkları çalışmalarla bir teşekkürü hak ediyorlar. Ben, sizlerin huzurunda onların önünde saygıyla eğiliyorum. Onlarla bir Fethiyeli olarak gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

Ödüller Dağıtıldı

Açılış konuşmalarının ardından Fethiye’nin kalkınması için Fethiye’ye kültürel, sosyal ve ekonomi alanında katkı sunanların ödülleri verildi.

Gecenin sonunda katılımcılar toplu fotoğraf çektirdi.