YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNE SALGIN NEDENİYLE CİRO KAYBI DESTEĞİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNE SALGIN NEDENİYLE CİRO KAYBI DESTEĞİ

Haber Tarihi: 20.02.2021

6 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile “Yiyecek ve İçecek Hizmeti Faaliyetlerinde Bulunan İşletmelere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Ciro Kaybı Desteği Hakkında Karar” yürürlüğe girmiştir.

Karar kapsamında; Koronavirüs(Covid-19) salgınından faaliyetlerinin kısıtlanması nedeniyle zarar gören yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde (NACE 56 genel faaliyet sınıflandırması koduna sahip) bulunan işletmelere ciro kaybı destek ödemesi verilecektir.

BAŞVURU

Ciro kaybı desteği başvuruları, bu desteği alma hakkına sahip işletmelerimiz tarafından e-Devlet üzerinden “Ciro Kaybı Desteği Başvurusu” başlığı altındaki hizmet kullanılmak suretiyle, 19 Şubat 2021 Cuma gününden itibaren 31 Mart 2021 Çarşamba günü Saat 23.59’a kadar yapılabilecektir.

Ciro Kaybı Desteği kapsamında Ticaret Bakanlığı açıklaması için;

Yiyecek ve İçecek Hizmeti sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize önemle duyurulur.