11/09/2013 saat 14:00’da Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan önderliğinde Fethiye ve çevresindeki zeytinyağı üreticilerinin sorunları tartışıldı. Toplantıya Fethiye’de Zeytinyağı Fabrika sahiplerinden Mehmet Fersiz, Tuncer Kaça İdris Alaşan, Harun Çalıkoğlu, Kadir Demirer, Hurşit Alp, Fahrettin K. Yeşil, Mehmet Tosun, Hasan Tarhan, Kazım Torun ve FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin katıldı.
Toplantı FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan'ın açılış konuşması ile başladı. Akif Arıcan daha önce katıldığı Muğla ilinde yapılan Zeytinyağı Kalitesinin Artırılması Toplantısı hakkında bilgiler verdi. Toplantıya katılan katılımcıların tümünün zeytinyağı sıkma tesisi sahibi olması nedeniyle bu sektörün sorunları üzerine görüşmelere geçildi.
Sektörün sorunları hakkında yapılan konuşmalarda; İmalatın yılda 100 gün veya 3 ay olarak yapılabildiği sektörde gıda mühendisi bulundurmanın zorunlu olması ve bu konudaki mevzuatın yarattığı mali külfetler, karasu olarak adlandırılan atık suyun bertaraf edilmesi ile ilgili sorunlar ve bu konudaki yasal sıkıntılar, Fethiye Bölgesinde yıllık ortalama 2,500 ton zeytin işlenmesine rağmen işleme kapasitesinin 10,000 Ton civarında olması ve rekabetin getirdiği gelir kayıpları, zeytinyağı sıkma tesisleri kurulmadan önce fizibilite çalışmalarının sağlıklı yapılmadığı, bu durumun ise tesis sayısında kontrolsüz ve kuralsız bir artışa yol açarak sektörün rekabet gücünü zayıflattığı ve sektörün kendi arasında iletişimi artırarak ortak sorunların çözümü için girişimlerde bulunulması gerektiği gibi konular ön plana çıktığı görüldü.
Toplantı sonunda sektörün sorunları ile ilgili mevzuatın ve çözüm önerileri için yapılabileceklerin araştırılması, . Rekabetin sürdürülebilir şartlarda oluşması için sektörü oluşturan üreticilerin ortak platform oluşturmaları ve Sektör temsilcileri arasında iletişimin güçlendirilmesi konusunda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının öncü ve kolaylaştırıcı bir rol üstlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.