K Belgesi E-Devlet'ten Yapılabilecek İşlemler - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

K Belgesi E-Devlet'ten Yapılabilecek İşlemler

K TÜRÜ YETKİ BELGESİ E-DEVLET İŞLEMLERİ

*E-DEVLET YETKİ BELGESİ İLK BELGE BAŞVURUSU

NOT: BU KISIMDA ŞAHIS VE ŞİRKET ADINA (K2-K2*), ŞAHIS ADINA İSE (K2-K2*-K1- K1* VE K1(Ö) YETKİ BELGELERİ DÜZENLENEBİLİR.

1)  E-devlet şifresiyle giriş yapın.

2)  Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın,

3)  “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.

4)  Yetki belgesini seçtikten sonra açılan pencerede kişi bilgileri doğruysa “Kaydet ve Devam Et” butonuna basın.

5)  Sonra Taşıtın plakası ve ruhsatın isim yazan bölümündeki seri numarasını önündeki harflerle birlikte girin ve “Ekle ve Kaydet” butonuna bastıktan sonra açılan sayfada “Ödeme Oluştur” tıklayıp, çıkan makbuzu Ziraat veya Vakıfbank’a ödeyebilirsiniz.

6)  Ödeme işleminden sonra tekrardan E-devlete giriş yapılarak  “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden ‘’Yetki Belgesi Sorgulama ve Düzenleme’’ kısmından yetki belgesi oluşturulacak sonrasında “Taşıt Kartı Sorgulama ve Düzenleme” kısmında araç plakası yazılıp, Taşıt Kartı düzenlenebilecektir.

*E-DEVLET TAŞIT İLAVE İŞLEMİ

1)  E-devlet şifresiyle giriş yapın. (Şirketlerde Bölge Müdürlüğümüzce Otomasyon sistemine tanımlanan imza yetkilinin şifresiyle giriş yapılacak.)

2)  Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın,

3)  “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Özmal/Sözleşmeli Taşıt Ekleme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfada belge sahibi şahıs ise T.C Kimlik Numarasını, şirket ise Vergi Numarasını yazıp bir sonraki adıma geçecek.

4)  Sonra Taşıtın plakası ve ruhsatın isim yazan bölümündeki seri numarasını önündeki harflerle birlikte girin ve “Ekle ve Kaydet” butonuna bastıktan sonra açılan sayfada “Ödeme Oluştur” tıklayıp, çıkan makbuzu Ziraat veya Vakıfbank’a ödeyebilirsiniz.

5)   Ödeme yatırma işleminden sonra tekrardan E-devlete giriş yapılarak ve “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Taşıt Kartı Sorgulama ve Düzenleme” kısmında araç plakası yazılıp, Taşıt Kartı düzenlenebilecektir.

*E-DEVLET YETKİ BELGESİ BELGE YENİLEME

NOT: BU KISIMDA ŞAHIS VE ŞİRKET ADINA (K2-K2*), ŞAHIS ADINA İSE (K2-K2*-K1- K1* VE K1(Ö) YETKİ BELGELERİ YENİLENEBİLİR.

1)  E-devlet şifresiyle giriş yapın.

2)  Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın,

3)   “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.

5)  Kayıtlı araçlar kontrol edilir doğru ise “Kaydet” butonuna bastıktan sonra açılan sayfada “Ödeme Oluştur” tıklayıp, çıkan makbuzu Ziraat veya Vakıfbank’a ödeyebilirsiniz.

6)  Eğer ekleme yapacağını araç var ise taşıtın plakası ve ruhsatın isim yazan bölümündeki seri numarasını önündeki harflerle birlikte girin ve “Ekle ve Kaydet” butonuna bastıktan sonra açılan sayfada “Ödeme Oluştur” tıklayıp, çıkan makbuzu Ziraat veya Vakıfbank’a ödeyebilirsiniz.

7)  Ödeme işleminden sonra tekrardan E-devlete giriş yapılarak  “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden ‘’Yetki Belgesi Sorgulama ve Düzenleme’’ kısmından yetki belgesi oluşturulacak sonrasında “Taşıt Kartı Sorgulama ve Düzenleme” kısmında araç plakası yazılıp, Taşıt Kartı düzenlenebilecektir.